Festival Duurzaam AmsterdamProjectmanagement

Festival Duurzaam Amsterdam

Projectmanagement – Duurzaamheid

In 2007 zag het festival Duurzaam Amsterdam het licht. Bedoeld om het begrip duurzaamheid op een positieve en uitdagende manier tot leven te laten komen voor iedereen die in Amsterdam woont of werkt. Om zo mensen bewust te maken van hun eigen doen en laten en van de noodzaak om duurzamer met hun omgeving om te gaan. Prisma Communicatie werd door organisator Zinnige Zaken ingeschakeld voor de algehele projectcoördinatie. Behalve het aansturen van de organisatie, leidde dit onder andere tot de ontwikkeling van het concept en het verzorgen van alle communicatie- en PR-activiteiten. Richting sponsors, deelnemers, burgers, de media. Uiteindelijk waren er in vier dagen meer dan 80 evenementen in de stad te zien. De 1-meting na afloop heeft uitgewezen dat bijna 30% van de Amsterdammers van het festival had gehoord.

Ludieke middelen

‘Deze tas heeft dezelfde eigenschappen als elke andere draagtas maar is beter voor het milieu omdat hij uit planten is gemaakt in plaats van uit aardolie. Hij draagt dus niet bij aan het broeikaseffect en kan na gebruik worden gecomposteerd om er nieuwe planten uit te laten groeien.’ Dat staat in de kleine witte letters onderop de tas die we voor dit festival bedachten.

Het doek op de voormalige Shell-toren aan het IJ in Amsterdam lijkt misschien niet zo groot, maar is 18 meter hoog en 24 meter breed en vanaf grote afstand goed te zien.