Shakie’s Fresh Fruit ShakesCommunicatieadvies

Shakie's Fresh Fruit Shakes

Communicatieadvies & Conceptontwikkeling – Duurzaamheid

Shakie’s Fresh Fruit Shakes verkoopt gezonde fastfoodproducten in winkels op de stations. Prisma Communicatie was vanaf het begin in 1997 tien jaar verantwoordelijk voor de interne en externe communicatie en marketing. Er is gewerkt aan de positionering van de organisatie als gezonde en trendy fastfoodketen die zoveel mogelijk gebruikmaakt van biologische ingrediënten en die maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in haar vaandel heeft staan. Tegelijkertijd was Prisma Communicatie betrokken bij de ontwikkeling en inzet van duurzame materialen en bij acties met andere organisaties. Er is een communicatiebeleid opgezet dat via diverse deelplannen verder is uitgewerkt. Dat heeft in allerlei communicatie-uitingen geresulteerd, zoals folders, posters, actieflyers, de website en een maandelijkse personeelsnieuwsbrief, maar ook bedrukte bekers en tasjes en en de signing van de winkels.

Corporate materialen

Wie anno 1997 vegetarische en zoveel mogelijk biologische producten wil verkopen, heeft iets uit te leggen op de stations waar op dat moment cola, pizza en patat de boventoon voeren en nog nergens vers sap te krijgen is. Het resulteert in een frisse en heldere folder die vele malen herdrukt zal worden.

Actiematerialen

Actieflyers

Lekker, vers, gezond en zoveel mogelijk biologisch is de boodschap van alle marketing en communicatie. In de loop van de jaren komt de nadruk steeds meer te liggen op maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daar hoort een innovatieve manier van communiceren bij. Zo ontstond onder andere een actie samen met Milieudefensie. Klanten van Shakie’s werd gevraagd de actie Red het Amazonewoud van Milieudefensie te steunen en een handtekening te zetten. Leden van Milieudefensie die aan de actie meededen, kregen een kortingsboekje van Shakie’s om op een goedkope manier kennis te maken met de producten. Het vegetarische Shakie’s laat duidelijk zien waar ze voor staat en breidt het klantenbestand verder uit. Een win-win-situatie.

Actiefolder Milieudefensie met wikkel Shakie’s

Verpakkingsmaterialen

Ook verpakkingsmaterialen werden ingezet om duidelijk te maken dat Shakie’s gaat voor kwaliteit en duurzaamheid. Op de voor Shakie’s eigen manier: net even anders en met een kwinkslag.

Merkintroductie Zapto

Ook het door Shakie’s ontwikkelde merk Zapto is in de markt gezet. Van de ontwikkeling van de flesjes en de huisstijl tot en met de campagne rond de lancering.